📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan
Zero Waste Week in het teken van afvalvrije oplossingen
Zero Waste Week in het teken van afvalvrije oplossingen

Auteur

Milgro

Datum

27 mei 2024

Leestijd

1 minuut

Zero Waste Week in het teken van afvalvrije oplossingen

Van 25 t/m 31 mei is de nationale week zonder afval, waarbij een week lang stil wordt gestaan bij het minimaliseren van het afval. Milgro focust zich daarbij op afval in het kantoor en in productie-omgevingen. We bundelen tijdens deze week onze kennis en dragen oplossingen aan die bijdragen aan afvalreductie. Met een interessant programma, een liveblog, praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid om vragen te stellen over specifieke uitdagingen maakt deze week veelzijdig en interessant voor iedere organisatie die zero waste ambities heeft. 

Na het succes van vorig jaar, waarbij Milgro voor haar 30 jaar jubileum haarzelf uitdaagde met een zero waste challenge, gaan we ook dit jaar de uitdaging aan om zoveel mogelijk oplossingen aan te dragen die zorgen voor afvalvrij. De challenge van vorig jaar heeft ons op kantoor een week lang bewust gemaakt van ons gedrag rondom afval. Iedere werkdag tijdens de afgelopen zero waste week sloten we af met een wastelab, waarbij we alle afvalstromen op kantoor wogen en ideeën aandroegen om het beter te doen. Om dit jaar van start te gaan nemen we de temperatuur op en wegen we nog een keer ons afval. We zijn erg benieuwd welke van onze oplossingen van vorig jaar nog steeds goed werken en welke niet of minder. Deze learnings delen we uitgebreid via ons liveblog.

Daarnaast zijn er afvalstromen die onvermijdbaar zijn en waar geen duurzame oplossingen voor zijn. Met de lancering van de Waste500 afgelopen februari kunnen we die stromen adresseren. Op de Waste500 worden afvalstromen geplaatst die niet te vermijden zijn en waar geen duurzame verwerking voor bestaat. Volgend jaar zullen al deze onvermijdbare stromen een ranking krijgen en brengen we de officiële Waste500 lijst uit.

Ook dit jaar inspireren we andere bedrijven om zelf aan de slag te gaan om een week lang afvalvrij te gaan. We bieden hiervoor een startpakket, met daarin alle informatie die nodig is om deze week zelf te organiseren. Daarnaast ondersteunt Milgro deze bedrijven graag met een Zero Waste Workshop. Deze workshops dragen bij om inzicht en bewustwording te creëren. 

zerowaste-workshop

Over Milgro

Milgro is hét snelgroeiende technologiebedrijf voor het managen van natuurlijk kapitaal. Wij stellen organisaties in staat een duurzame omgang met grondstoffen op winstgevende wijze in hun bedrijfsvoering te integreren. Daarmee versnellen wij ‘het nieuwe normaal’ van een circulaire economie.

Als koploper in de grondstoffentransitie levert Milgro uiteenlopende diensten op het gebied van duurzaam afval- en grondstoffenmanagement. Vanuit een unieke technologie, methodiek en aanpak richten de circa 120 medewerkers van Milgro zich dagelijks op het realiseren van winstgevende duurzaamheid voor toonaangevende (internationale) opdrachtgevers in de sectoren bouw, chemie energie, food, industrie, logistiek, maritiem, mobiliteit en zorg.