📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan
Milgro kondigt nieuwe koers naar afvalvrije wereld aan met wijziging in bestuur
Milgro kondigt nieuwe koers naar afvalvrije wereld aan met wijziging in bestuur

Auteur

Milgro

Datum

3 mei 2024

Leestijd

1 minuut

Milgro kondigt nieuwe koers naar afvalvrije wereld aan met wijziging in bestuur

Milgro, de toonaangevende duurzame afvalmanager, heeft zich toegewijd aan het creëren van een wereld vrij van afval tegen 2040. Naast het managen van de output van verbruikte grondstoffen, is het bedrijf van mening dat het van cruciaal belang is om binnen de gehele keten Natuurlijk Kapitaal systematisch te activeren in economische modellen. Daarom gaat oprichter Laurens Groen zich volledig richten op een bredere aanpak om verspilling in bedrijfsprocessen en -ketens te voorkomen en draagt hij het dagelijkse bestuur over aan Gijs Derks. 

Naast Laurens Groen, verlaat ook Pieter Theeuwes van Oeveren Milgro om Laurens te ondersteunen bij zijn nieuwe initiatieven. Laurens Groen: “Als je ziet hoe goed een team zich ontwikkelt en jouw ambitie omarmt dan creëert dat vertrouwen om los te laten. Daarbij, na dertig jaar als een roepende in de woestijn te hebben gestaan, is de woestijn nu een plek geworden die zelf om verandering roept. En in die wereld, kan ik naast Milgro veel betekenen om Natuurlijk Kapitaal Management een prominentere plek te geven in het Nederlandse bedrijfsleven.”

Gijs Derks: “Het is een enorme eer om na dertig jaar het stokje te mogen overnemen van Laurens. Met toewijding zal ik mij inzetten om onze ambitie te realiseren: een wereld vrij van afval. De urgentie is nu groter dan ooit. Ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn team en alle ontdoeners en ontvangers aan deze missie te werken!”

Over Milgro

Milgro is hét snelgroeiende technologiebedrijf voor het managen van natuurlijk kapitaal. Wij stellen organisaties in staat een duurzame omgang met grondstoffen op winstgevende wijze in hun bedrijfsvoering te integreren. Daarmee versnellen wij ‘het nieuwe normaal’ van een circulaire economie.

Als koploper in de grondstoffentransitie levert Milgro uiteenlopende diensten op het gebied van duurzaam afval- en grondstoffenmanagement. Vanuit een unieke technologie, methodiek en aanpak richten de circa 125+ medewerkers van Milgro zich dagelijks op het realiseren van winstgevende duurzaamheid voor toonaangevende (internationale) opdrachtgevers in de sectoren bouw, chemie energie, food, industrie, logistiek, maritiem, mobiliteit en zorg.