📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan
Ecovadis inschaling bij de bovenste 15% zet aan tot nog grotere ambities
Ecovadis inschaling bij de bovenste 15% zet aan tot nog grotere ambities

Auteur

Milgro

Datum

23 mei 2024

Leestijd

1 minuut

Ecovadis inschaling bij de bovenste 15% zet aan tot nog grotere ambities

EcoVadis, een onafhankelijk ratingbureau gespecialiseerd in het beoordelen van duurzaamheidsprestaties van bedrijven, heeft Milgro opnieuw getoetst op basis van ons beleid, acties en resultaten op het gebied van milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Dit jaar is onze overall score gestegen van 63 naar 66 punten, wat ons een zilveren medaille heeft opgeleverd. Deze prestatie plaatst Milgro in de bovenste 15% van de industrie.

Hoewel we tevreden zijn met deze mooie score, hadden we gehoopt op een gouden medaille. Desondanks zijn we trots op wat we hebben bereikt en zien we dit als een motivatie om ons verder te verbeteren. Het is vooral mooi om te zien dat we hogere scores hebben behaald op de gebieden 'ethiek' en 'milieu' in vergelijking met vorig jaar.

EcoVadis biedt een beoordelingsplatform voor duurzaamheid dat wordt ingezet voor (wereldwijde) duurzame aankopen. Hun missie is om de meest vertrouwde duurzaamheidsbeoordelingen te leveren, waardoor bedrijven risico's kunnen verminderen, prestaties kunnen verbeteren en milieu- en sociale resultaten kunnen optimaliseren.

We zien ons behaalde resultaat als een kans om verder te groeien en te identificeren waar verbeteringen mogelijk zijn. We blijven ons duurzaamheidsbeleid voortdurend evalueren en verbeteren. Hierbij kijken we verder dan onze EcoVadis score en focussen we op ons uiteindelijke doel: de wereld vrij van afval hebben voor 2040.